Just another WordPress.com site

Crossfit by heart

Man blir så biten, så insnöad och så passionerad i utveckling och resultat att det förändrar synen på träning helt och hållet. Utan att överdriva så skulle jag hellre sluta att träna helt och hållet hellre än att träna på det sättet man gjorde förr. Gick ut och sprang 5km ibland för att sedan leta sig in på gymmet och göra bicepcurls inbakat i 3-4 olika pass man rullade mellan. Näe, varför har jag inte tränat på detta sättet innan??!! 33 bast, är i grym form och förmodligen bättre kondition och mycket starkare än när jag var “elitidrottare” på gamla dagar.

Resultat är det drivit människan genom alla tider. Vi fuskar, bryter mot lagen i olika former och till och med dödar för att få dom resultat vi vill ha. Det är dom som går för långt och tappar sitt förstånd fullständigt. För oss vanliga människor som får rätt dos av detta är det ovärdeligt. I crossfit kommer man inte undan det sportsliga resultattänket och man släpper tankarna på sin spegelbild mer och mer. Detta förändrar din syn på varför du tränar och hur, för alltid.

Tänk att ni är och badar med era barn. Dom har precis fått nos på att vattenrutchbana är det roligaste som finns och starten är högst upp i byggnaden. Du måste springa med och åka varje gång för dom vågar inte åka ensamma än. Hur länge hänger du med dina barn??? Inte så länge… Det var när jag hamnade i den situationen som jag märkte att jag orkade springa i trappan hela dagen. Det är i dom vardagliga situationerna vi märker hur mycket bättre vi blivit…

Funktionell träning kommer på sikt att ta över fullständigt i hur folk tänker kring sitt motionerande. Det kommer ta tid då gammal skit sitter kvar i väggarna på ett gym. Jag tar gärna den diskussionen när som helst med en bulkad bänkpressdåre. Jag är stolt och glad att gå som fanbärare i denna träningsformen. Crossfit och funktionell träning by heart….

Återigen bloggat på telefonen från tåget. T9 kan ha ändrat några ord 🙂

Advertisements

One response

  1. Åh, vad härligt att läsa att du verkar må så bra! Det är ju mycket snack om crossfit överallt just nu så det tar nog inte så lång tid före folk fattar grejen 🙂

    Riktigt kul att du bloggar igen 😀

    January 11, 2012 at 9:07 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s